Animale si oameni…

„Ingerul Domnului i-a zis: ‚Pentru ce ti-ai batut magarita de trei ori? Iata, Eu am iesit ca sa-ti stau impotriva, caci drumul pe care mergi este un drum care duce la pierzare, inaintea Mea. Magarita M-a vazut si s-a abatut de trei ori dinaintea Mea; daca nu s-ar fi abatut dinaintea Mea, pe tine te-as fi omorat, iar pe ea as fi lasat-o vie.’” (Numeri 22.32-33)

Da, am mentionat animalele intai, in titlu, dar, atat citatul de mai sus, din Biblie, precum si ceea ce veti citi mai jos si in sursele indicate, cred ca se pot consitui in explicatii/justificari.

Oamenii isi ucid proprii copii, iar animalele intervin pentru a-si salva prietenii. Fiinte inteligente si cu pregatire de specialitate isi dau concursul in a provoca/lasa ca fiinte ca si ei sa fie ucise, abandonate. Animale, fiinte inferioare, vezi bine, care nu au nici ratiune, nici pregatire medicala, sar in ajutorul fiintelor „chip si asemanare”, pentru … resuscitare.

Cam asta am citit zilele trecute in ziare si, desi nu era o surpriza colosala, nu m-a ferit de o dezamagire mare. Cum adica, o pisica sa acorde primul ajutor unei surate lovita de o masina si sa o faca si cu sarguinta si cu oarecare profesionalism, iar oamenii sa condamne un semen de-al lor, pentru ca respectivul individ nu trecea „CTC”-ul, care acum se face chiar de cand fiinta umana e in burtica… Si, culmea, pisica acorda prim-ajutor unei fiinte care nu mai „fiinta” si, deci, nu mai avea nevoie de interventie de urgenta, pe cand, oamenii lasa se chinuie o fiinta aflata intr-o situatie „ingrata”, chiar de ei generata…

Despre ce a facut animalul, puteti citi aici si despre ce au facut oamenii – aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.