Ceas de aniversare

„Trezeste-te, trezeste-te! Imbraca-te in podoaba ta, Sioane! Pune-ti hainele de sarbatoare, Ierusalime, cetate sfanta!” (Isaia 52.1)

Textul de mai jos a fost trimis, in alt an, cu ocazia Pastelui, unor colegi, cunoscuti si prieteni, de catre un cunoscut din biserica, prieten chiar, o persoana care mi-a permis, si in alta ocazie, sa preiau si sa redau pe acest site un text  un text referitor la sarbatorile pascale:

Suntem crestini si ne pregatim de sarbatoare…

O Jertfa unica, o Jertfa cu urmari vesnice da speranta si apropie de un orizont spiritual, a carui implinire poate fi o realitate pentru cei ce nutresc o credinta vie.

Ne pregatim de sarbatoare: O sarbatoare trista, o sarbatoare vesela…

Trista, caci suntem cauzatori si martori, atat cat permit simtamintele noastre sa acceptam, ai suferintelor grele ale Cuiva nevinovat, care ne iubeste si care primeste pedeapsa suprema in locul nostru.

Vesela, caci suntem beneficiari ai unei iertari complete, daca primim Jertfa care ne curateste si ne elibereaza de toata vina noastra, dar si pentru ca avem dovada ca moartea poate fi invinsa.

Insa, chiar daca Isus ne-a adus in pozitia comoda de acum, de iertati si potentiali invingatori ai mortii, dupa terminarea sarbatorii la care vom participa, vom avea obligatia morala de a fi purtatori demni ai tristetii si bucuriei care ne-a eliberat.

Si cum am putea face asta? In aceste cateva zile, de sarbatoare sfanta, sa ne strecuram cu intelepciune printre iepurasi, mancare din belsug, bautura si distractii puerile si sa incercam sa aflam ce sarbatorim de fapt si daca avem si noi vreun rol… Si, daca la terminarea sarbatorii, vom fi convinsi ca sarbatoarea aceasta, prin care tocmai am trecut, de fapt nu s-a sfarsit dupa trei zile, ci este fara sfarsit, ca nu suntem doar martori si beneficiari, ci suntem invitati sa fim personaje principale, atunci nu va mai fi o sarbatoare trista, ci doar vesela, caci Isus se va bucura pe deplin ca Jertfa Lui nu a fost zadarnica in dreptul nostru.

Suntem crestini si ne pregatim de Sarbatoare!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *