Sari la conținut

Cum putem invata sa trecem prin incercari, fara descurajari

„Cum nu stii care este calea vantului, nici cum se fac oasele in pantecele femeii insarcinate, tot asa nu cunosti nici lucrarea lui Dumnezeu, care le face pe toate. Dimineata seamana-ti samanta, si pana seara nu lasa mana sa ti se odihneasca, fiindca nu stii ce va izbuti, aceasta sau aceea, sau daca amandoua sunt deopotriva de bune.” (Eclesiastul 11.5-6)

Cateva curiozitati istorice, pe langa care trecem indiferenti, dar care contin lectii importante despre cat de imprevizibil este succesul, despre cum pot si cele mai descurajatoare imprejurari sa se tranforme sau sa fie transformate in succes.

Genialul Verdi a fost respins la admiterea la Conservator, Caterina de Medici a fost o femeie mult timp ignorata la Curtea Frantei, Benjamin Franklin a fost al 17-lea copil intr-o familie destul de modesta din punct de vedere social si financiar, iar George Washington Carver s- nascut intr-o familie de sclavi negri si a evoluat in circumstante aspre, marcate de discriminare rasiala si de dificultati financiare.

Oare, daca noi am avea parte de inceputuri descurajatoare sau de perioade mai putin faste, am putea sa mergem mai departe, in ciuda dificultatilor sau chiar valorificandu-le, crezand si actionand cu speranta ca si cele mai descurajatoare imprejurari se pot transforma in realizari? Poate ca da, iar daca nu, putem invata. Un ghid util, in acest sens, puteti afla aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *