Sari la conținut

Darul lui Dumnezeu de 8 Martie – cometa Pan-STARRS

„Domnul Dumnezeul tau este in mijlocul tau, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tacea in dragostea Lui si nu va mai putea de veselie pentru tine.” (Tef. 3.17) „Cerboaica iubita, caprioara placuta: fii imbatat tot timpul de dragalasiile ei, fii indragostit necurmat de dragostea ei!”(Prov. 5.19)

 „Am vrut sa-ti culeg o raza/ De soare, sa-ti prind in par,/ Dar tu luminezi mai tare,/ De dragoste si dor.” Asa canta copiii, asa au cantat/canta si nepotii mei, asa am cantat si noi, cei ajunsi la varsta adulta. E un cantec clasic , induiosator, pe care, din nostalgie, am vrea sa il mai cantam.

Insa si acum, cand nu mai suntem copii, putem darui pretioase amintiri, daruri de neuitat, care sa aduca, celor cel mai aproape de noi, nepieritoare bucurii. Si, daca nu putem sa le prindem soarele in par sau sa le aducem luna la picioare, putem sa facem in asa fel incat persoana draga sa uite de poveri si de toate ceasurile amare. Cu bunavointa, putem oferi cel mai pretios dar, chiar daca acesta nu e un colier de diamante sau un palat de clestar: timp, zambet si vorbe bune – ceea ce ne costa cel mai mult si suntem cel mai putin dispusi sa oferim. Uneori, chiar daca, din pricina bucuriei, zambetul a inghetat, inainte de a fi fost schitat, iar gura a amutit, inainte de a fi rostit, „simpla” (in fapt, bogata) prezenta poate onora si insenina. Aceste daruri din suflet sunt cele mai cautate, asteptate si solicitate, dar si cel mai putin oferite de vajnicii cumparatorii, pentru care „dar” nu inseamna decat ce poate fi luat din „galantar”.

Nu mai suntem copii si nu mai cantam cantecele precum cele amintite mai sus, dar putem face din vietile noastre si ale celor din jurul nostru cele mai frumoase melodii. Daca Mana lui Dumnezeu va ciupi corzile vietilor noastre, cele mai frumoase si duioase acorduri, piese nemuritoare, vor rasuna pe acest pamant si printre galaxii. Printre acele galaxii de departe, pe unde, poate, intr-o alta zi, vom calatori ca fiinte fara de pacate si fara de moarte si de unde, in aceasta zi, Dumnezeu a trimis, pentru Mireasa Sa, o stea, cometa Pan-STARRS, un cadou pe care nu il putem achizitiona, dar de care ne putem bucura (intre 8 si 13 martie si, cel mai mult, intre 10 si 12 martie), impreuna cu cei de langa noi, ca de o noua si mare dovada pentru Dragostea Sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *