Dumnezeu mută munții

„Mai bun este sfârşitul unui lucru, decât începutul lui.” (Eclesiastul 7:8). Pentru mine, sfârșitul anului 2020 este, din anumite puncte de vedere, mai bun decât începutul lui. Da, este mai bun, în ciuda pandemiei, ba, poate chiar datorită acesteia.

Există un proverb: „Dacă nu vine Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed“. Atunci când eu credeam că virusul mi-a închis accesul către un anumit „munte“, Dumnezeu a adus un altul la mine, într-un mod departe de orice anticipare și planificare a mea, de început de an. Și cred că așa a fost mai bine, pentru că toate cutreierările anterioare, la muntele lăudat, nu au avut rezultatul scontat.

„Muntele“ pe care Dumnezeu mi l-a adus „la îndemână“ este un om, care, anul acesta, după izbucnirea pandemiei, a făcut un transfer bine-venit pentru mine. Dacă nu ar fi fost pandemia, aș fi bătut în continuare aceleași drumuri și la aceleași uși, nu aș fi luat în considerare alte opțiuni, iar omul, prin care Dumnezeu a intervenit, poate nu lua decizia de a face această schimbare de viață și carieră. „Tot răul spre bine“, este o zicere, iar Biblia spune că „toate lucrurile lucrează împreună“ spre bine (Romani 8.28).

„A Lui este înţelepciunea şi puterea. El schimbă vremurile şi împrejurările“ (Daniel 2.20-21). Da, drumul meu pentru dezlegarea problemei la care m-am referit nu s-a încheiat, dar cred că istoria este în planul și puterea lui Dumnezeu și, orice s-ar întâmpla, chiar dacă se năruiesc planurile pe care le-am făcut eu, Dumnezeu are soluții, iar ale Lui sunt mai bune. Chiar dacă aparent voi fi sub val, Dumnezeu mă poate ajuta să ajung la mal. Și, la răscruce de ani și de drumuri, încurajez pe oricine să aibă încredere în căile divine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.