Sari la conținut

Gala Cartii Crestine: Redescopera mirarea

„Nu este Dumnezeu sus in ceruri? Priveste varful stelelor, ce inalt este!” (Iov. 22.12) „(…) ia aminte la aceste lucruri! Priveste linistit minunile lui Dumnezeu!” (Iov 37.14)

Copilaria este un mini-paradis pierdut pe care speram sa il regasim in viata vesnica. Descoperirea permanenta de lucruri noi si bucuria acestor descopriri, insotite de sentimentul ca esti in siguranta in cautarea noului, le pierdem, pe parcursul acestei vieti si asteptam sa le redescoperim in cealalta. Amanare sau anulare?

Oare bucuria vietii si uimirea in fata miracolului le putem regasi doar „atunci si acolo”, iar pana la acel „loc de odihna” si bucurie, nu putem avea parte decat de un cros extenuant printr-o existenta cernita? Oare Dumnezeu doreste ca viata de aici sa fie una innegurata, pentru ca doar in felul acesta avem certitudinea bucuriei viitoare?

Scriptura atesta ca evreii aveau multe zile de bucurie, iar indemnurile la bucurie, „in Domnul”, de creatia Sa, deschisa pentru cercetare si mirare, si de toate lucrarile Lui, sunt frecvente.

De curand am citit, in presa, de un tanar care, de ceva timp, traieste fara bani, nu in sensul penuriei fortate, ci in sensul alegerii de a trai fara aceste instrumente de schimb. Si, culmea, acest tanar declara ca se simte liber, bucuros, fericit! Si poate chiar este, dat fiind ca vrea sa accepte viata asa cum este si isi ia timp sa o cunoasca si sa bucure de ea! Bucuria nu este, deci, conditionata de ce avem, ci de ceea ce vrem sa avem si nu reusim „sa capatam”? Posibilitatea de a cunoaste lumea, de a-i descoperi tainele si de a ne bucura de descoperirile noastre, mereu amanata si atrofiata, este o chestiune de alegere? Se pare ca da, si aceste alegeri nu au de-a face nu numai cu banii. In fapt, alegerea aceasta este una singura, una din care deriva insa, asemeni crengilor dintr-un copac, alte alegeri. Este o alegere care Il vizeaza pe Dumnezeu, Sursa acestei existente si Descoperitorul tainelor ei. Despre cum aceasta alegere genereaza alte alegeri, care ne ajuta sa redescoperim „corola de minuni a lumii”, uimirea si bucuria, se mentioneaza, pe larg, in lucrarea Redescopera mirarea, de Ravi Zacharias. Cartea este disponibila la Libraria Baruc si poate fi comandata telefonic , prin email, prin intermediul formularului de contact sau facand cont pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *