Gala Cartii Crestine: Secretul multumirii

„Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia lui Dumnezeu, in Hristos Isus, cu privire la voi.” (1 Tes. 5.18)

A fost odata ca niciodata … Da, chiar ca niciodata a fost o fata, care, spre deosebire de majoritatea muritorilor si cartitorilor de pe aceasta planeta, a ales sa multumeasca lui Dumnezeu si pentru bine si pentru rau. Si ea nu s-a multumim doar cu atat, ci a considerat ca bine si frumos este sa ii ajute si pe cei din jurul sau sa aiba acelasi spirit multumitor. Nu cu demagogie, nu cu etalare de sine, nu constrangator, ca un susur bland, asa cum lucreaza si Duhul Sfant, eroina cartii Secretul multumirii, de Harriet Lummis Smith atrage pe semenii sai in ceea ce face sa para – pentru a fi mai atractiv si usor de acceptat, respectiv de practicat – un joc al multumirii. La inceput o copila, protagonista parcurge etapele dezvoltarii biologice, iar confruntarea cu viata, care pe cei mai multi dintre noi ii schimonoseste, pe ea o innobileaza si o consolideaza in atitudinea manifestata de timpuriu: una marcata de credinta in Dumnezeu si de recunostinta fata de El.

Cartea mentionata nu este doar pentru copii, ci si pentru cei mari. In plus, Isus a zis ca Imparatia Cerurilor este a celor ca ei, iar, intr-un anumit context, copiii au fost cei care L-au aclamat. Chiar daca eroina este, in primul volum, un copil, putem invata si de la un copil; si, oricum, copiii cresc, ceea ce se intampla si cu acest copil-model din cartea amintita. Urmarind evolutia ei, putem creste si noi, in omul din launtru, ca statura spirituala si putem face, dupa exemplul dat, ca viata sa devina nu doar mai usor de suportat, ci si un motiv de a-l lauda pe Dumnezeu, impreuna cu cei de langa noi.

Nota: Secretul multumirii, de Harriet Lummis Smith, este disponibila cu o reducere de 5 lei/set, la Libraria Barucwww.librariabaruc.ro.

Un comentariu la „Gala Cartii Crestine: Secretul multumirii”

  1. Ei bine , …. de ce nu faceti un concurs in care sa puneti cele trei volume ale romanului SECRETUL MULTUMIRII ?Daca faceti concursuri si altele in afara de asta sa ma anuntati .!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.