Iertare la cost redus

„El ne-a izbavit de sub puterea intunericului si ne-a stramutat in Imparatia Fiului dragostei Lui, in care avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor.” (Colos. 1.13-14)

Site-ul rusesc Kupoclub.ru ofera, persoanelor care vor sa isi usureze constiinta de pacate, cupoane de reduceri cu 50%, in vederea pregatirii pentru Apocalipsa care, potrivit ofertantului, ar avea loc pe 21 decembrie 2012. Cupoanele sunt oferite de Biserica Catolica din Assisi, Italia, la un pret de 500 de ruble (peste 12 euro). Credinciosii sunt asigurati ca un singur cupon este suficient pentru mantuire, desi, pentru o mai mare siguranta privind intrarea in rai, li se sugereaza potentialilor cumparatori ca „nu ar strica” sa achizitioneze mai multe cupoane.

Aceasta momeala nu a fost muscata insa, in vasta si religioasa Rusie, decat de 100 de persoane, fie pentru ca oferta venea catre o populatie ortodoxa din partea unei biserici catolice, a carei autoritate pentru iertarea de pacate credinciosii rusi nu o recunosc, fie pentru ca ortodocsii nu sunt obisnuiti cu acest sistem de indulgente si, in consecinta, nu cred in eficienta lui sau poate pentru ca, dupa atatea profetii neimplinite de sfarsit, mai mult sau mai putin iminent, profetizarea altuia nu mai este credibila si, pentru ca pericolul nu este asteptat, salvarea nu mai este necesara.

Sau poate ca exista si credinciosi care stiu ca mantuirea nu se poate cumpara, ca oamenii „nu pot sa se rascumpere unul pe altul, nici sa dea lui Dumnezeu pretul rascumpararii” (Ps. 49.7), care constientizeaza ca „Rascumpararea sufletului lor este asa de scumpa, ca nu se va face niciodata” (Ps. 49.8) prin propriile mijloace. Credinciosi care stiu si accepta ca oamenii „sunt socotiti neprihaniti, fara plata, prin harul Sau, prin rascumpararea care este in Hristos Isus” (Rom. 3.24), ca „In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau” (Efes. 1.7).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.