Sari la conținut

In amurg…

„Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultamitori, fara evlavie, fara dragoste fireasca, neanduplecati, clevetitori, neanfranati, neamblanziti, neiubitori de bine, vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu, avand doar o forma de evlavie dar tagaduindu-i puterea.” (2 Timotei 3.1-5)

amurg_520x233

De cand mana omului s-a ridicat pentru fructul interzis, raul si-a intrat in drepturi pe aceasta planeta. Cain s-a ridicat impotriva lui Abel si l-a ucis, apoi uciderea a devenit ceva destul de des intalnit pe Pamant. Si acum si destul de mult mediatizat. Titluri de stiri: „Atac sinucigas impotriva unui convoi NATO in Afganistan. Sase soldati italieni si 10 civili afgani au murit”, „Atac la o scoala in Germania: cel putin 10 raniti. Atacatorul a fost arestat”, „Un comandant taliban acuzat de decapitarea mai multor soldati a fost arestat in Pakistan”. Toate aceste stiri in aceeasi publicatie online, in aceeasi sectiune si in aceeasi zi.

Si asta nu este totul. Daca faci o mini-revista a presei, nu se poate sa nu te impiedici si de stiri de violuri si incesturi, mai nou de tot felul de Fritzl care rasar in toate colturile lumii. Si cand stai si te gandesti ca Dumnezeu vede toate aceste lucruri si mult, mult mai mult decat atat – nu doar ce se „vede” azi, ci toate cele vazute si nevazute din toate timpurile – nu poti sa nu te intrebi, ca simplu muritor egoist, cum mai suporta, cum mai are inca har, cum poate iubi, de ce persista in invitatia si incercarea de a mantui. Si nu pot sa nu ma intreb si: daca lumea este astfel cat timp mai este har, ce va fi dupa? Acum este inca amurg, dar ce va fi dupa ce intunericul va domni asupra acestui pamant?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *