Sari la conținut

Ministrul muncii estimeaza cel mult 620.000 de someri in 2009…

„Daca vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; si raurile nu te vor ineca; daca vei merge prin foc, nu te va arde, si flacara nu te va aprinde”. (Isaia 43.2)

 Atat de putini? „Cel mult”… De parca 620.000 ar fi putini, in raport cu populatia ocupata!… Nu, 620.000 inseamna multi someri, chiar daca exista cauze obiective sau subiective.

Dar, dincolo de statistici, fiecare somer inseamna o viata cu mai multe probleme. Probleme pe care Dumnezeu le cunoaste si le poate rezolva. Cel care a dat de lucru primilor nostri parinti in Eden, lui Iacov, Iosif si Moise in pribegie, poate asigura locuri de munca si celor care fie au fost disponibilizati, fie au terminat facultatea si nu isi gasesc de lucru. Poate ca oportunitatile pe care El ni le scoate in cale nu se potrivesc cu cele de care am dispus in trecut sau cu cele pe care le asteptam, considerandu-le necesare ori dezirabile, dar ele pot fi raspunsul Lui pentru situatia noastra. Iar daca raspunsul nu vine, fie sub forma unui loc de munca, fie sub forma antreprenoriala, fie sub forma emigrarii, eu cred ca doar intarzie. „Orice lucru El il face frumos la vremea lui” (Eclesiastul 3.11), asa ca daca izbavirea intarzie, are totusi „o vreme hotarata, se apropie de implinire, si nu va minti; daca zaboveste, asteapta-o, caci va veni si se va implini negresit”. (Habacuc 2.3)

Un comentariu la „Ministrul muncii estimeaza cel mult 620.000 de someri in 2009…”

  1. da si eu sunt victima acestei crize, devenind somer fara drept de somaj. asa face lumea cu crestinii, incearca sa-i insele. Dar Domnul imi arata ca ma iubeste in fiecare ZI. cum sa nu il iubesc, cand este asa BUN cu mine, cand imi arata Dragostea si Bunatatea LUI, imi arata Minunile Lui si nu ma lasa de izbeliste . MULTUMESC DOAMNE
    ps.. INCREDETI-VA IN DOMNUL. ESTE BUN. VA SPUN EU CA TRAIESC ASTA IN FIECARE ZI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *