Sari la conținut

Regulile de circulatie – bata-le vina!

„Atunci diavolul L-a dus in sfanta cetate, L-a pus pe strasina Templului, si I-a zis: „Daca esti Fiul lui Dumnezeu, arunca-Te jos; caci este scris: ‚El va porunci ingerilor Sai sa vegheze asupra Ta; si ei Te vor lua pe mani, ca nu cumva sa Te lovesti cu piciorul de vreo piatra.’ ‚De asemenea este scris’, a zis Iisus: ‚Sa nu ispitesti pe Domnul, Dumnezeul tau.’”(Matei 4. 4-7)

accident_1_520x347

 Nu e Legea sau regula de vina, ci eu care o calc. Nu Legea sau legile trebuie desfiintate, ci obiceiurile mele mele „deviate”. Si nu consecintele trebuie evitate, ci acele comportamente care le genereaza prin incalcarea Legii si legilor, putin indragite, dar bine chibzuite.

In legatura cu stirea postata ieri pe blog – cea care viza accidentarea unui pastor – am aflat ulterior, tot prin intermediul postei electronice, si lucruri mai putin imbucuratoare.

Astfel, am primit aseara, pe email, un link catre un articol din Cancan, in care se mentiona ca pastorul accidentat conducea cu viteza mare si, mai mult, a intrat in curba fara sa se asigure.

Da, e adevarat ca Dumnezeu l-a scapat, pentru ca „in El avem viata” (Fapte 17.28)  si „orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor (Iacov 1.17). Si e bine sa ne rugam pentru cel bolnav in continuare. Dar tot atat de adevarat este si acel Cuvant prin care suntem indemnati sa nu ne aruncam in fata primejdiei, sperand ca El ne va scapa. Si bine e ca soferii crestini sa ia seama la acest Cuvant.

A fi crestin nu inseamna: eu ma rog pentru protectia Ta, dar actionez dupa voia mea in cele care nu sunt explicit legate de religie, sperand si crezand (in mod fals) ca Tu ma vei scapa de consecinte. Religia nu se traieste doar la amvon si nu se reduce doar la acele da-uri si nu-uri mentionate explicit in Biblie. In unele din ele se cuprinde si ascultarea de legile pamantesti – si aici se includ si cele de circlatie.

accident_2_122x150Dar daca viteza si neatentia celui acum accidentat ar fi costat si pe altii, poate chiar viata?… Nu vreau insist pe asta, dar cei care se urca la volan si cer protectia lui Dumnezeu ar trebui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *