Sari la conținut

Ridicati-va ochii in sus…

„Lucruri, pe cari ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile, pe cari le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-l iubesc.” (1Corinteni 2.9)

Stiati ca anul 2009 este Anul International al Astronomiei? Daca da, bravo! Eu, una nu am stiut, am aflat abia azi. Daca as fi pastrat vie pasiunea pentru astronomie, cred ca as fi stiut. Dar asta se intampla in copilarie, cand aveam mai mult timp si dispozitia cuvenita de a privi in sus si de a-mi pune intrebari care astazi sunt atat de departe de mintea mea …

Oricum, stirea cam expirata m-a pus pe ganduri si mi-a prilejuit o cercetare de sine care cred ca mi-ar prinde bine mai des.

Dincolo de rememorarea raportului Creatiunii, mentionat in cartea Genesei, am parcurs, poate putin cam in graba, si alte versete biblice al caror mesaj (si indemn), daca ar fi luat in seama, in mod cert ne-ar mai insenina fruntile si vietile. Cand am ajuns la versetul din Isaia – „Ridicati-va ochii in sus, si priviti! Cine a facut aceste lucruri? Cine a facut sa mearga dupa numar, in sir, ostirea lor? El le cheama pe toate pe nume; asa de mare e puterea si taria Lui, ca una nu lipseste.” (Isaia 40.26) – am realizat ca, daca as ridica fruntea din cand in cand, in ciuda smogului, a becurilor si a luminilor false, as putea sa vad dovezi incontestabile ale puterii si purtarii Lui de grija, in raport cu Creatia Sa. Cum eram in spatiu inchis, nu puteam sa vad cerul decat putin pe geam, dar am putut sa il privesc pe youtube – imagini surprinse prin telescopul Hubble – asa cum numai vesnicia mi-l va descoperi (de fapt, mult mai bine, mai cuprinzator si mai frumos). Privind, aveam impresia ca „ma prabusesc in cer”, ca spatiul acela ma atrage fara nicio putinta de sustragere din partea mea.

Ca anul acesta e consacrat astronomiei nu am stiut si probabil voi uita. Dar, pot sa fac in asa fel incat fiecare zi sa fie consacrata Celui al carui Univers este studiat de stiinta amintita si, mai mult, sa ma bucur de acest Univers pe care El ma indeamna sa il privesc. Si, privind, sa ma prabusesc in dragostea Lui infinita, fara nicio incercare de sustragere din partea mea.

[youtube]fgg2tpUVbXQ[/youtube]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *