Unde te duci?

„In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n’ar fi asa, v’as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi”. (Ioan 14. 2-3)

unde_300x225„Unde te duci?” „In Cosmos”. Da, este genul de raspuns pe care il dau oamenii obositi, agasati sau cei insolenti. Si, totusi – se pare ca,  in curand, acest raspuns va desemna realitatea. Nu una care sa aiba prea mult legatura cu tara noastra, sau, mai bine zis, cu majoritatea locuitorilor acestei tarisoare, dat fiind faptul ca biletul unei astfel de calatorii costa „numai” 210.000 de euro

Ce ma mira este ca valori atat de mari – si inca probabile – sunt disponibile intr-o retea de supermarket-uri, ca nu cred eu ca salariatul obisnuit se duce la „piata” (chiar si la cea de pe Internet, avand in vedere ca rezervarea si achizitia se fac online) si isi ia si el, pe timp de criza si la un pret enorm, un bilet pentru o calatorie incerta. Acestea sunt „mofturi”, pentru cei care, dupa cum spun „batranii”, „nu mai pot de bine si nu stiu ce sa mai faca cu banii”. Cam asa e… Cu banii acestia poti colinda planeta in lung si in lat muuult timp, poate chiar toata viata. De ce as plati atat de mult pentru o calatorie care nu stiu daca se va mai face sau daca eu voi mai apuca sa o fac? Oare, daca as avea atat de multi bani, incat sa nu mai stiu ce sa fac cu ei, m-as inghesui sa ii arunc in Cosmos (de unde chiar nu mai pot fi recuperati)? Nu stiu, dar mi-ar place sa cred ca nu!

duci_300x225Oricum, desi de mica imi doream foarte mult sa studiez astronomia si sa devin „cosmonaut”, acum nu mai am acea curiozitate, iar posibilitatea de a ma angaja intr-o calatorie dincolo de granitele atmoserei terestre ma cam ingrozeste. Prefer sa astept pana cand va veni Dumnezeu sa ne ia pentru o calatorie intergalactica (nu doar pe orbita circumterestra), fara riscuri, fara sfarsit si cu infinit mai multe lucruri de cunoscut si admirat. Si, deloc de neglijat cred, mai ales dupa criza terestra de mii de ani – gratis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.