Sari la conținut

Vaccinul antigripal

„Nu trebuie sa te temi nici de groaza din timpul noptii, nici de sageata care sboara ziua, nici de ciuma, care umbla in intunerec, nici de molima, care bantuie ziua nameaza mare”. (Psalmul 91.5-6)

Am primit link-ul de mai jos pe email si, dupa ce am parcurs mare parte din materialul indicat, am decis sa il dau mai departe. Si nu am ramas la stadiul de decizie, ci am si actionat, desi resursele de timp, mai ales astazi, sunt foarte limitate. Si il postez si pe blog, cu speranta ca va fi cat mai multor persoane de folos.

cursa_300x225De ce am considerat necesar sa actionez prompt? Pentru ca riscurile implicate de un asemenea vaccin mi se par demne de luat in considerare si de mediatizare – riscurile vaccinului, nu cele ale bolii asa-zis mortale si cu mare potential de contaminare. Sa fugi de o gripa pe jumatate (macar) fictiva si sa dai de un lupus sau/si de o SM, nu cred ca este o perspectiva imbietoare.

Acum fiecare decide pentru el, dar, din punctul meu de vedere, decizia de a spune nu (si de a da acest sfat si altora) este mai buna. Mai ales ca, in Romania, acest vaccin nu este obligatoriu – deocamdata. Si, sper, nici sa nu devina, asa cum am fost obligati sa acceptam becurile „ecologice”, pentru intersese generale (?), in pofida multor interese particulare.

Despre prea putin mediatizatele riscuri ale vaccinului salvator dintr-un imaginat pericol, puteti citi aici.

Sper ca materialul citit sa va ajute sa luati o decizie buna si sa dati un sfat la fel de bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *