Ziarul care a spus „piua!”

„Ei isi inchipuiesc ca vecinice le vor fi casele, ca locuintele lor vor dainui din veac in veac, ei, cari dau numele lor la tari intregi. Dar omul pus in cinste nu dainuieste, ci este ca dobitoacele cari se taie. Iata ce soarta au ei, cei plini de atata incredere, precum si cei ce ii urmeaza, carora le plac cuvintele lor.” (Psalmul 49.11-13)

 Am vazut ca ziarul „Adevarul” si-a propus sa ne mai lase in pace cu atatea stiri politice – si nu pot sa spun ca e rea initiativa. La inceput, m-am gandit ca nu stiu cat de bine „pica” aceasta decizie pentru cititori, in plina (de da peste) criza politica si in perioada pre-electorala. Apoi, mi-am dat seama ca tocmai de aceea „pica bine”, pentru ca permite o diferentiere clara de multele cotidiane care fac sa fie tocite multe taste (vremea cernelii s-a mai dus) pentru subiecte pe tema mentionata.

Si, oricum, „Adevarul” a devenit acum cunoscut mai mult ca furnizor de cultura pentru mase, si, din aceasta perspectiva, nu doar ca ca isi poate permite sa nu ne mai supere cu stiri despre oameni sus-pusi, cu fapte josnice, ci chiar „da bine” pentru boemi sa faca acest lucru – mai putina framantare cand „tara moare”.

Eu, una ii felicit… Da, cred ca e bine sa stii ca exista un ziar in care nu te mai „impiedici” de numele unor candidati deloc curati. Macar asa, cine vrea poate scapa de „vremelnica lor pomenire”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.