Sari la conținut

Ziua Europeana fara Masini

„Pe cand mergeau ei vorbind, iata ca un car de foc si niste cai de foc i-au despartit pe unul de altul, si Ilie s-a inaltat la cer intr’un vartej de vant”. (2 Regi 2.11)

22sep_200x300S-au incheiat Zilele Bucurestiului si maine este Ziua Europeana fara Masini. Bucurestenii sunt invitati, de mai multe ONG-uri (Green Revolution, Bate Saua Sa Priceapa Iapa si Terra Mileniul III), sa faca mai multa miscare, adica sa isi lase masina in garaj sau in parcarea din fata blocului si sa treaca la pedalat. Acum, daca nu aveti bicicleta, puteti inchiria din centrul La Pedale, aflat in Parcul Kiseleff. Poate participarea va fi mai activa din partea studentilor, ca in privinta celor angajati (sau angajatori) mai slabe sperantele. Totusi, avand in vedere ca defilarea cu bicicletele va avea loc intre orele 18-20, cred ca putin pedalat dupa program nu strica, mai ales daca munca este de birou. Si alegerea nu ar fi rea deloc, cu atat mai mult cu cat traseul este unul destul de frumos: Arcul de Triumf – Soseaua Kiseleff – Piata Victoriei – Calea Victoriei – Piata Natiunilor Unite – Bulevardul Natiunilor Unite – Parc Izvor.

In ce ma priveste, mi-ar fi placut ca maine sa avem o zi fara masini, dar cu mijloace22sep_1_150x106 alternative de locomotie mai romantice. Adica, mai pe sleau, mi-ar fi placut sa fac o plimbare cu trasura. Da, o sa imi spuneti poate ca au fost oportunitati de acest gen la Zilele Bucurestiului. Ca or fi fost, nu neg. Le-am vazut si eu in program si am fost in Piata Constitutiei de vreo trei ori, ca sa ma bucur si eu de o plimbare cu vehiculul acela atat de romantic in inchipuirea mea. Dar niciodata nu le-am gasit… Poate la anul sau, daca nu, „la sfarsit”, cand voi avea, poate, posibilitatea de a calatori ca si Ilie, intr-un „car” care va depasi, cred, cu mult inchipuirile mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *