Sari la conținut

Ziua Mondiala a Donatorului de Sange

Isus le-a zis: „Adevarat, adevarat va spun ca, daca nu mancati trupul Fiului omului si daca nu beti sangele Lui, n-aveti viata in voi insiva”. (Ioan 6.53)

„In data de 14 iunie, in intreaga lume se marcheaza Ziua Mondiala a Donatorului de Sange, tema acestui an fiind „Sange nou pentru omenire“.

Nu stiam ca exista o zi a donatorului de sange si, bineinteles, habar nu aveam cand se serbeaza. Si ar fi ramas in ignoranta mea, determinata de indiferenta vis-à-vis de acest subiect al donarii de sange, daca, pe de o parte, nu as fi citit astazi, intr-un cotidian central, articolul din care am preluat stirea de mai sus si, pe de alta parte, daca nu as fi realizat, in urma mai multor mesaje primite pe messenger, ca, pentru anumiti oameni, donarea de sange reprezinta VIATA, nu este, ca pentru mine si ca pentru multi altii ca mine, ceva ce poate sau nu sa aiba loc, ceva care se intampla undeva-candva, fara nicio legatura cu viata personala…

Articolul citat partial mentioneaza ca, in Romania, donatorii de sange sunt in numar mic, raportat la media europeana. Citind articolul, nu am putut sa nu ma gandesc si la un altfel de Sange si la o alta Donare, precum si la cat de multa implicare exista pentru a permite acestui Sange sa salveze vieti. Din acest punct de vedere, nu cred ca suntem sub media europeana, dar, in mod sigur, ne aflam sub media dezirabila, din perspectiva mandatului pe care l-am primit, respectiv acela de a facilita raspandirea, in toata lumea, a beneficiilor ce decurg din Ziua Mondiala a Donatorului de Sange, sarbatorita acum 2000 de ani la Golgota.

Ziua de astazi va trece, dar este bine ca lectiile ei sa ramana, astfel incat Marea Donare, care s-a realizat atunci la Cruce, sa aduca pentru noi si pentru semenii nostri, nu doar in aceasta zi si in acest an, ci in fiecare zi si in fiecare an, „sange nou pentru omenire”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *